Ett par ord om Revansch

Ideell förening för unga spelberoende & anhöriga

Hit vänder man sig om man vill ha stöd, råd och få vägledning om olika behandlings möjligheter. Revansch föreläser på skolor, företag och kommunala verksamheter samt ger privat vägledning till föräldrar om vad de själva kan göra i denna jobbiga situation. 

Här kan också anhöriga och aktiva spelare kommunicera direkt via våran live chatt som är öppen dygnet runt. Vi har även en jourtelefon som är öppen dygnet runt. Vi förmedlar kontakter med professionella behandlare på området och kan även i vissa fall hjälpa till med finansiering då behandling kan vara kostsamt. 

Revansch anser att vård av spelberoende ska vara kostnadsfritt och att dagens alla spelbolag ska ta sitt ansvar och arbeta för spelansvar.  Vi har också goda kontakter med fritidsgårdar, föreningar av olika slag, gym, boxningsklubbar mm. Alla tjänster som Revansch har, inklusive föreläsningar är helt kostnadsfria. Boka genom att klicka här

Personerna bakom föreningen

Mikael Sundberg

Ansvarig

Jag arbetar som föreläsare och rådgivare åt unga spelberoende och deras anhöriga. Har ett mångårigt spelberoende bakom mig. Har startat upp denna verksamhet för att hjälpa andra som fortfarande lider. Kan ge stöd, råd och vägledning i denna ohållbara situation du som spelare och anhörig kan hamna i. Du kan boka mig eller någon av mina medarbetare för en kostnadsfri föreläsning till din skola, företag, samt till alla kommunala verksamheter. Arbetar också med spelansvarsfrågor jämt emot spelbolagen så att de kan bli bättre på dessa frågor och utveckla bra spelansvarsstrategier. Intresserade spelbolag kan kontakta mig om ett samarbete.

Fredrik Brolin

Föreläsare

År 2007 påbörjade jag min egen resa till ett tillfrisknande.
I mitt arbete med unga spelberoende, utgår jag från mina egna erfarenheter av ett mångårigt spelande. Idag arbetar jag som föreläsare och vägledare åt spelberoende att ta sig ur sitt missbruk för att få tillbaka det liv de förtjänar. På resans gång har jag upptäckt vikten av det förebyggande arbetet. Du kan boka mig till din skola eller företag för en kostnadsfri föreläsning.

2014 blev jag intervjuad av SVT på Fråga Doktorn, se avsnittet här.

Tanya Popov

Projektledare

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med människor som behöver stöd och motivationsinsatser. Har arbetat med handledning och coachning för arbetslivsinriktad rehabilitering och arbetsplatsträning samt med utbildning inom att starta eget och studiemotiverande kurser för ungdomar. Är certifierad inom SE (Supported Employment). Du får tillgång till vårt nätverk avspecialister, föreningar och företag. Vi har kunskap om hur arbetsmarknaden fungerar och kan organisera studiebesök samt hjälpa dig med CV och personligt brev, praktik eller göra en affärsplan om du vill starta eget eller tillsammans med andra någon annan form av verksamhet.

Christina Winther

Anhörighetscoach

Jag har en lång erfarenhet som anhörig och föreläsare kring hur det är att leva med en spelberoende och lätt falla in i ett medberoende och bli en möjliggörande anhörig.

År 2000 hade jag förmånen att tillsammans med Folkhälsoinstitutet, resa runt i hela Sverige och föreläsa och dela med mig av min personliga erfarenhet kring att vara anhörig, fick så fin respons, bara att veta att du är inte ensam i detta kaos.
Ett kaos där du märker att din ”spelare” är mer frånvarande, isolerar sig och väljer bort familj och vänner samt att beteendet har förändras, mer ångest/oro men kan även bli aggressiv. Det försvinner pengar, värdeföremål och personen slutar att betala sina räkningar. Spelaren tror i sin hjärna, som är kidnappad av beroendet, att denne kan vinna tillbaka förlorade pengar.

Jag är utbildad kognitiv livscoach och har arbetat med människor som är anhöriga men även med de som är i ett beroende.
Hos oss på våra anhörigträffar, kan du få rådgivning och träffa andra anhöriga i samma situation och framförallt veta att du inte är ensam i detta kaos. Vi tar även in olika föreläsare vid behov.

Jag är väldigt tacksam och stolt över att få vara en viktig del i Revansch för unga spelberoende.

Revansch För Unga Spelberoende © 2021

Revansch är en ideell förening och är politiskt och religiöst obunden.